Ítem

Màquina d'Atwood

Títol
CA Màquina d'Atwood
Descripció
CA Instrument del camp de la mecànica. Va ser dissenyat pel físic i matemàtic anglès George Atwood. Pensat per il·lustrar i mesurar amb gran precisió el moviment accelerat de la caiguda dels cossos, i confirmar per tant les lleis de Newton i, en particular, el càlcul de l'acceleració de la gravetat. Bàsicament es tracta d'una politja amb un  mecanisme enginyós per evitar el fregament. La politja suporta un cordill del qual pengen dos pesos iguals, un a cada banda. En afegir un pes addicional en un extrem, el conjunt comença a moure's amb un moviment uniformement accelerat.
Identificador
CA FFISUB-0079
Número alternatiu
CA FFUB-0165IF
Tipus
CA màquina d'atwood
Editor
CA P.C. Gerboz Constructeur; Atwood, George
Matèria
CA Electrònica
Data de creació
CA 1880
Data de publicació
CA 1900
Data
CA 1880-1900
Extensió
CA 60 x 60 x 240
Cobertura espacial
CA Facultat de Física
Localització Actual (Sala)
CA Vestíbulo Planta 1
Format
CA llautó, vidre, fusta, cordill
Notes
CA Ha estat restaurada pel Taller de Restauració de l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació de Tarragona a Tortosa el 2008. Actualment és al vestíbul d'entrada a la Facultat de Física del carrer Pau Gargal
És part de
CA Instruments científics
Drets
CA L'accés als recursos és gratuït, però els actes de reproducció, distribució, comunicació pública o transformació total o parcial estan subjectes a les condicions d'ús de cada peça i poden requerir el consentiment exprés i escrit dels autors i/o institucions editores.
Conjunts d'ítems