Ítem

Espectroscopi

Títol
CA Espectroscopi
Descripció
CA Instrument del camp de l'òptica que serveix per analitzar les propietats lluminoses dels cossos que emeten llum, o de gasos a certa temperatura, mitjançant la visualització de l'espectre. El tub que concentra la llum a estudiar és un del col·limador que té una escletxa regulable en amplada i orientació. El conjunt dels 4 prismes per dispersar la llum estan articulats per adaptar-se entre si i per aconseguir la desviació mínima, necessària per a les mesures. El tub analitzador és un telescopi enfocat a l'infinit, que forma una imatge de l'escletxa per cada longitud d'ona incident. El tercer tub està situat a la sortida de l'últim prisma i té una escala graduada en el focus d'una lent, de manera que superposa la imatge de l'escala graduada amb l'espectre, permetent posicionar les línies espectrals.
Identificador
CA FFISUB-0084
Número alternatiu
CA FFUB-0170IF
Tipus
CA espectroscopi
Editor
CA Jules Duboscq, M.
Matèria
CA Electricitat/Magnetisme
Data de creació
CA 1880
Data de publicació
CA 1890
Data
CA 1883-1890
Extensió
CA 77 x 77 x 43
Cobertura espacial
CA Facultat de Física
Localització Actual (Sala)
CA Sala de Juntas Antigua
Format
CA llautó, baquelita
Notes
CA És un espectroscopi de gran precisió que s'ha fet servir molts anys en laboratoris de docència, fins que va ser retirat i restaurat l'any 1993.
És part de
CA Instruments científics
Drets
CA L'accés als recursos és gratuït, però els actes de reproducció, distribució, comunicació pública o transformació total o parcial estan subjectes a les condicions d'ús de cada peça i poden requerir el consentiment exprés i escrit dels autors i/o institucions editores.
Conjunts d'ítems