Ítem

Refractòmetre d'Abbe

Títol
CA Refractòmetre d'Abbe
Descripció
CA Instrument del camp de l'òptica que serveix per mesurar l'índex de refracció de líquids i també de vidres o substàncies transparents que tinguin una cara plana. El funcionament d'aquest instrument es basa en el fenomen de la reflexió total, que es produeix quan la llum passa d'un medi d'índex major a un altre de menor, amb una incidència major que el valor de l'angle límit. D'aquesta manera, es veuen, en el camp de l'ocular i clarament separades, una zona fosca i una zona lluminosa. Segons el valor de l'índex de la mostra (sòlida o líquida), la desviació és major o menor. Mitjançant el moviment del conjunt, es posiciona en un reticle l'esmentada separació i, en una escala graduada, es llegeix directament el valor de l'índex de refracció amb una precisió de tres xifres decimals.
Identificador
CA FFISUB-0092
Número alternatiu
CA FFUB-0183IF
Tipus
CA refractòmetre
Editor
CA Carl Zeiss & Jena
Matèria
CA Electricitat/Magnetisme
Data de creació
CA 1900
Data de publicació
CA 1911
Data
CA 1906-1911
Extensió
CA 9 x 10 x 34
Cobertura espacial
CA Facultat de Física
Localització Actual (Sala)
CA Pasillo Antiguo Planta 4
Format
CA llautó, vidre, baquelita
Notes
CA Es tracta d'un aparell que han fet servir físics, químics, farmacèutics, enginyers, metges i naturalistes, que ha demostrat una bona utilitat com a auxiliar per a l'anàlisi en diferents camps com la farmàcia, la medicina, la geologia i la indústria.
És part de
CA Instruments científics
Drets
CA L'accés als recursos és gratuït, però els actes de reproducció, distribució, comunicació pública o transformació total o parcial estan subjectes a les condicions d'ús de cada peça i poden requerir el consentiment exprés i escrit dels autors i/o institucions editores.
Conjunts d'ítems